Tante’s Bolognese

Tilberedningstid:

150 minutter

Antall personer:

Ingredienser:

  • 600 g karbonadedeig - meny
  • 180 g baconterninger - rema
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 bokser mutti finhakkede tomater
  • 6 stk soltørkede tomater
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 2.5 dl vann
  • 1 dl rødvin
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ss rød pesto (eldorado)
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss salt
  • 1 ss pepper
  • 1 ss timian
  • 1 ss oregano
  • 1 ss chili explotion
  • 1 pakke Linguine - Jacob's utvalgte
  • 1 stk pakke parmesan

Fremgangsmåte:

1. Stek kjøttet:

  • Stek karbonadedeig og bacon i en panne.

  • Når det er ferdigstekt, legg det til side.

2. Fres grønnsaker:

  • I en stor panne: Fres løk, gulrot og stangselleri på middels varme til løken er blank og myk.

  • Tilsett finhakket hvitløk mot slutten av steketiden.

  • Ha i tomatpuré og la det surre sammen i ca. 1 minutt.

3. Bygg sausen:

  • Tilsett den stekte karbonadedeigen og baconet i grønnsakene.

  • Hell i rødvin og krydre med salt, pepper, timian, oregano og chili explosion.

  • La det småkoke i ca. 5–10 minutter, til mesteparten av væsken er fordampet.

4. Langsom koking:

  • Tilsett de hermetiske tomatene, soltørkede tomater, knust buljongterning, vann, rød pesto og laurbærblad.

  • Rør godt rundt.

5. La det småputre:

  • La sausen stå og småputre under lokk på lav varme i minimum 1,5 time (gjerne lenger – jo lenger, jo bedre smak).

  • Rør av og til.

  • Smak eventuelt til med ekstra krydder eller litt sukker hvis sausen blir for syrlig.

  • Du kan også tilsette litt ekstra rød pesto hvis du vil ha enda mer smak.


Servering:

  • Server bolognesen med linguine (f.eks. Jacobs utvalgte) og revet parmesan.


🌟 Tips:

  • Denne sausen blir bare bedre av å stå lenger. Lager du den dagen før du skal spise, blir smaken enda mer intens!

  • Perfekt å fryse ned porsjoner hvis du får rester.