Tilberedningstid:
30 minutter
Antall personer:
Ingredienser:
- 4 dl havregryn
- 4 stk eggehviter
- 4 ts mager kesam
- 0.5 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
-
Forvarm ovnen til 200°C (over- og undervarme).
-
Lag deigen:
-
Ha havregryn i en bolle.
-
Tilsett eggehviter, kesam og bakepulver.
-
Bland alt godt sammen til en jevn røre.
(Hvis du vil ha en helt glatt bunn, kan du bruke stavmikser for å kjøre røren glatt.)
-
-
Form pizzabunnen:
-
Hell røren utover et bakepapirkledd stekebrett.
-
Bruk en slikkepott eller skje for å forme den til ønsket størrelse og tykkelse (ca. ½ cm tykk anbefales).
-
-
Stek bunnen:
-
Stek i ovnen på 200°C til den er gyllenbrun i kantene (ca. 10–15 minutter, avhengig av ovn).
-
-
Topp og stek ferdig:
-
Ta bunnen ut av ovnen, ha på ønsket pizzafyll (saus, ost, kjøtt, grønnsaker osv.).
-
Stek videre i 5–10 minutter til osten er smeltet og toppen er ferdig stekt.
-
🌟 Tips:
-
Ønsker du en ekstra sprø bunn? Forstek den litt lengre før du legger på topping.
-
Du kan tilsette krydder som oregano, hvitløkspulver eller pizzakrydder i røren for ekstra smak.