Rebeccas Boller

Tilberedningstid:

120 minutter

Antall personer:

Ingredienser:

  • 4.5 dl melk
  • 150 g melange
  • 1 stk egg
  • 1 kg hvetemel
  • 150 g sukker
  • 1 pakke tørr eller fersk gjær
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts salt

Fremgangsmåte:

Slik gjør du:

  1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en stor bolle (mel, sukker, gjær, kardemomme og salt).
  2. Smelt melange i en panne, tilsett melken, og varm det sammen til kroppstemperatur (ca. 37 °C).
  3. Hell melk- og smørblandingen sammen med egget i det tørre.
  4. Elt deigen godt – jo lenger du elter, desto saftigere blir bollene!
  5. La deigen heve i ca. 1 time på et lunt sted, dekket til med plast eller et klede.
  6. Form bollene som ønsket, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  7. Stek midt i ovnen på 200°C i ca. 12 minutter.

Tips:

Du kan pensle bollene med et sammenpisket egg før steking for ekstra blanke boller.

Tilsett rosiner eller sjokoladebiter om du vil variere!