Tilberedningstid:
120 minutter
Antall personer:
Ingredienser:
- 4.5 dl melk
- 150 g melange
- 1 stk egg
- 1 kg hvetemel
- 150 g sukker
- 1 pakke tørr eller fersk gjær
- 1 ts kardemomme
- 0.5 ts salt
Fremgangsmåte:
Slik gjør du:
- Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en stor bolle (mel, sukker, gjær, kardemomme og salt).
- Smelt melange i en panne, tilsett melken, og varm det sammen til kroppstemperatur (ca. 37 °C).
- Hell melk- og smørblandingen sammen med egget i det tørre.
- Elt deigen godt – jo lenger du elter, desto saftigere blir bollene!
- La deigen heve i ca. 1 time på et lunt sted, dekket til med plast eller et klede.
- Form bollene som ønsket, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
- Stek midt i ovnen på 200°C i ca. 12 minutter.
Tips:
Du kan pensle bollene med et sammenpisket egg før steking for ekstra blanke boller.
Tilsett rosiner eller sjokoladebiter om du vil variere!