Proteinpudding

Tilberedningstid:

minutter

Antall personer:

Ingredienser:

  • 250 g Cottage cheese
  • 2 ss kakaopulver
  • 1.5 ss Sukrin
  • 0.25 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts chiafrø
  • 1 stk topping - bær / nøtter

Fremgangsmåte:

  1. Ha cottage cheese, kakaopulver, Sukrin, vaniljeekstrakt og chiafrø i en blender.

  2. Blend til det blir en jevn og kremete mousse. Skrap ned sidene om nødvendig.
    (Dette tar ca. 30–45 sekunder.)

  3. Hell over i et glass eller en skål.

  4. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter, gjerne lenger, slik at moussen får satt seg og blir tykkere.

  5. Topp med ønsket pynt rett før servering – eller spis den som den er!

Næringsinnhold per porsjon:

Næringsstoff Mengde
Kalorier ca. 277 kcal
Proteiner ca. 30 g
Fett ca. 10–12 g
Karbohydrater ca. 5–7 g
Fiber ca. 5 g
Sukkerarter ca. 2–3 g

Næringsinnhold per 100 g (ca.):

 

Næringsstoff Mengde per 100 g
Kalorier ca. 95 kcal
Proteiner ca. 10,3 g
Fett ca. 3,5–4,1 g
Karbohydrater ca. 1,7–2,4 g
Fiber ca. 1,7 g
Sukkerarter ca. 0,7–1,0 g