Lammekebab og Hvitløksdressing

Tilberedningstid:

150 minutter

Antall personer:

Ingredienser:

  • 400 g Lammekjøtt (eller kyllingbryst, men bruk mindre krydder)
  • 2 ts Kanel
  • 2 ts Hvitløkpulver
  • 2 ts Karri
  • 1 ts Hvitt pepper
  • 1 ts Koriander
  • 1 ts Kardemomme
  • 1 ts Cayennepulver
  • 1 ts Chili
  • 2 ts Salt
  • 4 fedd Frisk hvitløk

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i små biter på ca. 30 g.
Vei opp alt krydderet.
Rens og hakk den friske hvitløken.
Bland krydder, frisk hvitløk, rapsolje og lammekjøtt.
La det trekke i 2 timer.
Stekes på sterk varme.

Hvitløksdressing:

3 dl lett rømme
4 fedd hvitløk
¼ ts salt
Fremgangsmåte:

Rens og hakk hvitløken.
Bland rømme, hvitløk og salt.
La det trekke i 2 timer.