Tilberedningstid:
30 minutter
Antall personer:
Ingredienser:
- 200 g karbonadedeig
- 1 stk egg
- 1 ss havregryn
- 1 ss vann
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts olje til steking
Fremgangsmåte:
-
Lag farsen:
-
Ha karbonadedeig, egg og havregryn i en bolle.
-
Tilsett en skvett vann (ca. 1–2 ss) for å få en litt mykere konsistens.
-
Krydre med salt, pepper og eventuelt andre krydder (f.eks. hvitløkspulver, paprikapulver, chili hvis du vil ha litt sting).
-
-
Bland:
-
Rør eller kna sammen alt til en jevn deig. Ikke jobb for lenge, bare til det henger godt sammen.
-
-
Form burgeren:
-
Form farsen til en rund og flat burgerpaddy, gjerne litt større enn hamburgerbrødet, fordi den krymper litt under steking.
-
-
Stek:
-
Varm opp en stekepanne på middels til høy varme med 1 ts olje.
-
Stek burgeren ca. 3–4 minutter på hver side, eller til den har fått en fin stekeskorpe og er gjennomstekt (eller ønsket stekegrad).
-
-
Server:
-
Legg burgeren i hamburgerbrød med ønsket tilbehør – for eksempel salat, tomat, ost og dressing.
-
🌟 Tips:
-
Hvis du vil ha burgeren ekstra saftig, kan du la farsen hvile i kjøleskapet i 10–15 minutter før forming og steking.
-
Du kan også bruke litt revet ost i farsen for en enda saftigere burger!