Hamburger med havregryn

Tilberedningstid:

30 minutter

Antall personer:

Ingredienser:

  • 200 g karbonadedeig
  • 1 stk egg
  • 1 ss havregryn
  • 1 ss vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts olje til steking

Fremgangsmåte:

  1. Lag farsen:

    • Ha karbonadedeig, egg og havregryn i en bolle.

    • Tilsett en skvett vann (ca. 1–2 ss) for å få en litt mykere konsistens.

    • Krydre med salt, pepper og eventuelt andre krydder (f.eks. hvitløkspulver, paprikapulver, chili hvis du vil ha litt sting).

  2. Bland:

    • Rør eller kna sammen alt til en jevn deig. Ikke jobb for lenge, bare til det henger godt sammen.

  3. Form burgeren:

    • Form farsen til en rund og flat burgerpaddy, gjerne litt større enn hamburgerbrødet, fordi den krymper litt under steking.

  4. Stek:

    • Varm opp en stekepanne på middels til høy varme med 1 ts olje.

    • Stek burgeren ca. 3–4 minutter på hver side, eller til den har fått en fin stekeskorpe og er gjennomstekt (eller ønsket stekegrad).

  5. Server:

    • Legg burgeren i hamburgerbrød med ønsket tilbehør – for eksempel salat, tomat, ost og dressing.


🌟 Tips:

  • Hvis du vil ha burgeren ekstra saftig, kan du la farsen hvile i kjøleskapet i 10–15 minutter før forming og steking.

  • Du kan også bruke litt revet ost i farsen for en enda saftigere burger!