Fløtegratinerte poteter alá Stefan

Tilberedningstid:

90 minutter

Antall personer:

Ingredienser:

  • 4 Hvitløk
  • 1 Test
  • 5 Test 2

Fremgangsmåte:

Disse deilige potetene tilberedes på en litt annerledes måte – de for-kokes i en rik fløteblanding i en stor, lekker Le Creuset-gryte før de gratineres til perfeksjon. Resultatet er en kremet og smakfull rett med møre poteter, en gyllen ostetopp og en herlig aroma av hvitløk og krydder. En perfekt siderett til kjøttretter eller som en selvstendig nytelse!

Fremgangsmåte

  1. Forbered fløteblandingen:
    Ha fløten i en stor, lekker Le Creuset-gryte og varm opp til kokepunktet. Tilsett finhakket hvitløk, salt og pepper. Rør godt slik at krydderne fordeles jevnt.
  2. Forbered potetene:
    Skrell potetene og skjær dem i tynne, jevne skiver.
  3. For-koking i kjelen:
    Legg potetskivene forsiktig i gryten med fløteblandingen. La det småkoke på middels varme under lokk i ca. 30 minutter. Dette sikrer at potetene blir møre og tar til seg alle smakene.
  4. Overfør til ildfast form og gratiner:
    Etter for-kokingen, forvarm ovnen til 200 °C. Overfør potetene og den resterende fløteblandingen til en smurt ildfast form. Strø revet hvitost jevnt over toppen.
    Sett formen i ovnen og stek i ca. 20 minutter, eller til osten har smeltet og fått en gyllen, fristende overflate.