Sunnere pizzabunn

Tilberedningstid:

30 minutter

Antall personer:

Ingredienser:

  • 4 dl havregryn
  • 4 stk eggehviter
  • 4 ts mager kesam
  • 0.5 ts bakepulver

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 200°C (over- og undervarme).

  2. Lag deigen:

    • Ha havregryn i en bolle.

    • Tilsett eggehviter, kesam og bakepulver.

    • Bland alt godt sammen til en jevn røre.
      (Hvis du vil ha en helt glatt bunn, kan du bruke stavmikser for å kjøre røren glatt.)

  3. Form pizzabunnen:

    • Hell røren utover et bakepapirkledd stekebrett.

    • Bruk en slikkepott eller skje for å forme den til ønsket størrelse og tykkelse (ca. ½ cm tykk anbefales).

  4. Stek bunnen:

    • Stek i ovnen på 200°C til den er gyllenbrun i kantene (ca. 10–15 minutter, avhengig av ovn).

  5. Topp og stek ferdig:

    • Ta bunnen ut av ovnen, ha på ønsket pizzafyll (saus, ost, kjøtt, grønnsaker osv.).

    • Stek videre i 5–10 minutter til osten er smeltet og toppen er ferdig stekt.


🌟 Tips:

  • Ønsker du en ekstra sprø bunn? Forstek den litt lengre før du legger på topping.

  • Du kan tilsette krydder som oregano, hvitløkspulver eller pizzakrydder i røren for ekstra smak.